El centre

El Centre d'optometria de Catalunya és un espai destinat a la cura i al correcte desenvolupament de la visió situat a Vilablareix, Girona

oftalmologia girona

Es realitzen avaluacions, diagnòstics i tractaments per tal d'eliminar o disminuir la simptomatologia visual i desenvolupar les habilitats visuals al seu màxim potencial. Sempre amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels adults i els infants, prioritzant el benestar personal.

Som éssers predominantment visuals i qualsevol alteració del sistema pot modificar la nostra qualitat de vida. Encara que els símptomes més comuns són molèstia i fatiga visual hi ha moltes alteracions del sistema visual que no provoquen un malestar tan evident. Més aviat adaptem el nostre estil de vida a les limitacions visuals, evitant activitats com la lectura, l’escriptura, esports o tasques de la vida diària que requereixen un rendiment visual adequat per tal de poder dur-los a terme.

El Centre està preparat per rebre des dels més petits als més grans. L’equip de professionals de la consulta està especialitzat des de l’optometria pediàtrica a la baixa visió. També amb alteracions visuals com l’estrabisme, l’ambliopia (col·loquialment anomenat ull gandul), problemes de lectura i aprenentatge ocasionats per un mal funcionament del sistema visual, control de miopia, disfuncions visuals derivades d’un dany cerebral adquirit tant sigui per un ictus com un traumatisme cranioencefàlic, regulació viso-postural, desenvolupament motor de l’infant.

exercicis de visió pensats pels mes petits
terapia agradable pels nens

El centre va obrir les portes l'any 2013, amb un bagatge professional de més de vint-i-cinc anys de la seva directora, l'Ana García Solés.

Els tractaments són altament personalitzats, de forma que varien segons cada pacient i alteració visual, però els que més utilitzem són rehabilitació visual o teràpia visual, prescripció de lents, filtres, prismes i/o lents de contacte, fotoestimulació optomètrica, integració de reflexos primaris i reeducació auditiva. Sempre en funció de les necessitats personals del pacient.