Compartim

Consells per aconseguir el màxim rendiment de la teràpia visual

Eduquem, entrenem i millorem de forma senzilla les habilitats visuals. És molt important aprendre a utilitzar els dos ulls a la vegada de manera eficient per a aconseguir interpretar i comprendre la informació visual que ens arriba.

Consell 1

La teràpia visual requereix de la participació activa i la implicació del pacient. Les millores es relacionen directament amb la motivació, la constància i en tenir clar l’objectiu del tractament. Nosaltres us ajudarem tot el que puguem perquè l’experiència de la teràpia a casa sigui el més positiva i beneficiosa possible.

Consell 2

És recomanable realitzar les activitats de teràpia a casa diàriament, no més de 10 minuts. Escolliu una hora específica en què estigueu més descansats, per exemple pel matí. Fins i tot, de vegades és més efectiu dividir els exercicis diaris en dues sessions de 5 minuts o més curtes, si calgués. El més important és que establiu una rutina i la mantingueu.

Consell 3

Realitzeu les tasques en un lloc tranquil i amb una il·luminació adequada. S’aconsella intentar fer-les sense gent al voltant i mireu de seguir les normes d’higiene visual.

Consell 4

Cada procediment s’ha de fer de la mateixa manera com es va explicar, per això abans d’executar-lo és aconsellable que us llegiu i reviseu atentament les instruccions que us hem donat. Això també establirà un descans entre els exercicis a la vegada que us assegureu de realitzar-los tal com es van planificar. Si teniu dificultats, poseu-vos en contacte amb nosaltres per poder resoldre els vostres dubtes.

Consell 5

La qualitat és més important que la quantitat. Si us canseu o us frustreu, pareu i torneu a començar després. Si el realitzeu amb èxit i desitgeu continuar, llavors feu-lo. És important trobar-ho com repte positiu, un desafiament, però no frustració.

Consell 6

Intenteu no avaluar mai el funcionament de l’exercici qualificant-lo com a bé o malament. Accentueu allò positiu i el resultat aconseguit. El més important és reconèixer els aspectes que estan ben realitzats i observar les àrees que s’han de millorar, enlloc de recalcar allò que ha sortit malament.

Consell 7

El sistema visual aprèn millor quan ens trobem bé i tenim la màxima energia per aplicar-nos a fer la feina. Si estem malalts, cansats o molests les activitats s’haurien de posposar fins que es trobem més bé. En cas d’experimentar alguna incomoditat significativa, dolor, visió borrosa o doble pareu l’activitat i poseu-vos en contacte amb nosaltres IMMEDIATAMENT.

Consell 8

És important desenvolupar la capacitat d’auto-avaluar-se i auto-supervisar el funcionament dels exercicis. Podeu utilitzar una llibreta per controlar els progressos que s’han anat assolint, veure el progrés i planejar què es podria fer diferent la següent vegada per apropar-se més als objectius desitjats.

Consell 9

Les millores no s’han de forçar. El procediment és més important que el producte. El problema visual ha estat segurament present durant molt de temps, la millora arribarà quan el sistema visual desenvolupi flexibilitat i noves habilitats. S’ha de dominar cada habilitat abans de seguir.

Consell 10

Tot i que s’intenta que la teràpia visual sigui interessant i divertida hi ha involucrat un element d’aprenentatge, que es pot associar a una tasca obligatòria. Recordeu que l’èxit no apareix per casualitat, alguns dies es pot fer feixuc, però us acosten a la vostra millora personal.